Vuxen

Vuxen

UNDERVISNING:

ALPHA – Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Läs mer här.

VÄXA VIDARE – Växa vidare är tillfällen för djupare undervisning och undervisning på ett annat sätt än den man får i en gudstjänst. Kunniga talare föreläser kring olika teman i avslappnad miljö där det även finns tillfälle till fika. Växa vidare ges vid olika tidpunkter under året och exempel på teman som undervisningen kan fördjupas i är bön, mellanöstern, kristet vardagsliv, nyandlighet och mycket annat. Upplägget kan skilja mellan olika tillfällen. Läs mer här.

ÄKTENSKAPSKURS – Vi erbjuder ibland en äktenskapskurs. Läs mer om upplägget här.

SAGOLIKA MORGON – Ett par gånger per termin bjuder EFS-kyrkan in till en Sagolik morgon – en frukost för tjejer och kvinnor från 15 år.
En rejäl frukost dukas upp på vackert dukade bord i en avslappnad och inspirerande miljö. Man får också lyssna till spännande talare som riktar sig till just kvinnor. Läs mer här.

HEMGRUPPER – Hemgruppen är en möjlighet för dig som är nyfiken på dig själv, andra och på Jesus. Vi tror att alla människor mår bra av att vara en del av en kärleksfull gemenskap där man får dela alla nyanser av livet. Vi hoppas att det får vara en plats där du får upptäcka och växa i din relation med Gud – eftersom han längtar efter gemenskap med dig.
Läs mer här.

BÖN – Bönen är det viktigaste i EFS-kyrkan i Ängelholm. Det är bönen som bär all vår verksamhet och vår relation med Gud. Vi vill följa Guds vilja och stannar därför upp, som församling, flera gånger varje vecka för att tillbe och lyssna in Honom. Förutom den gemensamma bönen i gudstjänsten finns det möjlighet att att träffas för bön vid andra tillfällen.
Läs mer här.

MER:

KVINNOTRÄFFAR – Träffarna är inriktade på att möta kvinnors och barns behov i vardagen. I lugn och ro kan vi möta varandra för att ge stöd och råd men även för att lära av varandra men också för att ha roligt och trevligt tillsammans. Barnen har egna aktiviteter tillsammans med ledare som hittar på roliga saker för dem.
Läs mer här.

PANNKAKSKYRKAN – för dig som är 18 år och över. Välkomna till pannkakskyrkan i Ängelholm! Pannkakskyrkan – mötet mellan himmel och pannkaka. Vi vill genom ord och kärleksfulla gärningar göra Guds rike synligt i Ängelholm! Läs mer här.

SAMTAL – Samtalet och lyssnandet kan var helande på många olika sätt. I svåra stunder kan själavårdssamtalet hjälpa en att få nya perpektiv. I bikten (samtal och bön om förlåtelse tillsammans med en präst under total tystnadsplikt) finns en otrolig befrielse. Att få slå följe med någon under en tid i samtal kan vara stärkande. I kyrkan finns människor som vill och kan ta sig tid med dig. Människor som är vana vid att lyssna och samtala på ett djupare plan. Läs mer här.

MENTORSKAP – Tänk att få tillbringa tid med någon som lyssnar på dig och hjälper dig att finna vägen, din egen väg! Tänk att få tillbringa tid med att själv stanna upp och reflektera kring olika apsekter av ditt dagliga liv och det liv du ser framför dig att du vill skapa.
Vi erbjuder dig detta i form av en mentorsrelation till någon som med sin kunskap, livserfarenhet och tro kan bidra till din utveckling.
Läs mer här.

TREVLIGT – Vi tycker om att ha roligt och trevligt i hop! Därför arrangerar vi med jämna mellanrum olika trevligheter. Det kan vara ett musikcafé, en nyårsfest eller en måltid med en twist. På sommaren kan vi grilla tillsammans och sedan spelar brännboll eller ses vi på stranden. Allt för att få vara tillsammans under avslappnade former och ha kul!
Håll utkik i kalendern för att se vad som är på gång!

KYRKBILEN – För er som inte kan ta er ut till kyrkan på egen hand på söndagsförmiddagen, erbjuder vi kostnadsfri kyrkbil. Den avgår från Bellis blomsterhandel kl 9.30 och sedan hämtar den på Järnvägsgatan vid restaurant Peppelino. Vi hämtar även på annan adress inom tätorten efter önskemål vid varje tillfälle. Vid kvällsgudstjänster behöver man boka bil.
Läs mer här.

KRIK – KRIK är en ideell kristen organisation som vill skapa idrottsglädje, trosglädje och livsglädje på kristen grund. I kyrkan finns olika grupper, läs mer här.

ATT ENGAGERA SIG:

MISSION – EFS-kyrkan stöttar människor i andra länder genom vårt missionsarbete. Det betyder att vi regelbundet samlar in pengar till de olika projekten men även att vi bär i bön.
Läs mer om våra projekt här.

TEKNIK – Hela kyrkan är full av teknik och vill man engagera sig inom detta är man välkommen att göra så. Man kan alltså prova på att arbeta med ljud, ljus, bildteknik, filmning eller bildproduktion. Läs mer här.

VÄRDSKAP – EFS-kyrkan vill att alla som kommer till oss ska känna sig varmt välkomna! För att alla ska bli sedda och känna sig hemma har vi alltid värdar vid våra gudstjänster och större samlingar. Läs mer om hur du kan engagera dig här.

PRAKTISKT ARBETE – I EFS-kyrkan arbetar vi tillsammans med att få församlingen att fungera. Det betyder att det även finns många praktiska uppgifter att involvera sig i. Det är ett ypperligt sätt att lära känna nya människor. Läs mer om hur du kan engagera dig här.