Alpha

Alpha om gud finns slider

”Om Gud finns, vad skulle du fråga honom?”

En kurs i kristen tro

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andra helt lik.

Hos oss inleds varje kurstillfälle med en god måltid i EFSkyrkans mysiga café. Efter måltiden hålls ett föredrag utifrån något grundläggande tema i kristen tro. Det följs sedan av ett gott samtal i mindre grupp där inga frågor är för dumma för att ställas.Varje kurs inleds med en prova-på-gång, där du sedan kan anmäla dig till resten av kursen. Nästa kurs sker under hösten 2019.

Under fastan 2019 erbjuder vi Växa vidare på de fem onsdagarna 13 mars – 10 april, i form av ett bibelsamtal före veckomässan. Vi öppnar Bibeln, läser ett ord som relaterar till senaste söndagens tema, och får gräva djupare tillsammans. Vi börjar 18.30, och slutar i tid till att veckomässan börjar 19.30. Träffarna är fristående och ingen anmälan krävs. Välkommen!

Ny kurs startar hösten 2019 – datum ännu inte satt

Kontakt

Hör av dig till carl.skarin@efs-kyrkan.info om du har frågor eller vill ha ett mail när kursstart är satt.

Läs mer om Aplha på sverige.alpha.org