Rebecca Nordén

Rebecca Nordén

Ordförande
rebecca.norden@efs-kyrkan.info
073 5674624

Det här är Rebecca Nordén. Hon är ordförande i styrelsen sedan det senaste årsmötet. Rebban, som hon kallas, har suttit i styrelsen sedan 2015 – den här omgången – men har tidigare suttit med i nio år. Rebban tycker att styrelsearbetet är väldigt roligt och hon tycker mycket om vår församling och det som vi gör i Ängelholm. Hon är mycket intresserad av den resa som Gud har för oss. ”Min längtan för EFS-kyrkan är att den ska bli så viktig för Ängelholm att staden inte klarar sig utan den. Jag drömmer om en kyrka dit människor söker sig för gemenskap men framför allt för att vi berättar om Jesus på ett attraktivt sätt.” Rebban bor i Munka Ljungby tillsammans med sin man och sina två barn. Hon arbetar som teckenspråkstolk och vidareutbildar sig även till skrivtolk. Det oväntade: Rebban är med i tv-serien Bron, i säsong 3!

Marcus Rubin

Marcus Rubin

marcus.rubin@efs-kyrkan.info
073 – 693 10 23

Det här är Marcus Rubin. Han kom med i EFS-kyrkans styrelse under 2020. Marcus har varit med i styrelsearbete tidigare och tycker det är väldigt roligt. Han vill bidra med de gåvor han har fått för att utveckla församlingen så den kan vara relevant för den tid vi lever i. Marcus önskan är att EFS-kyrkan ska fortsätta vara en växande församling som har fokus på Jesus där människor ska känna sig välkomna. Marcus bor i Magnarp tillsammans med sin fru och deras två barn.
Det oväntade: Marcus fick tillsammans med några vänner en kort pratstund med Stevie Wonder när de träffade honom efter en gudstjänst i Los Angeles.

Rebecka Persson

Rebecka Persson

rebecka.persson@efs-kyrkan.info
076 – 319 46 75

Det här är Rebecka Persson. Hon sitter med i EFS-kyrkans styrelse sedan 2020 där hon är sekreterare. Rebecka sitter med i styrelsen då hon vill bidra till kyrkans arbete mer än hon gjort tidigare och detta är ett sätt som passar henne. Hon önskar att kyrkan ska få vara en trygg hamn för människor och att vi med handling visar vem Jesus är. Rebecka bor i Billesholm tillsammans med sin man, de har tre tonårsbarn, sex utekatter och en kanin! Det oväntade: Rebecka älskar att åka berg-och dalbana och supergungar av alla de slag. Hon tycker inte att det finns några stup som kan bli för branta!

Lennart Albertsson

Lennart Albertsson

lennart.albertsson@efs-kyrkan.info
070-597 9883

Det här är Lennart Albertsson. Han sitter med i styrelsen sedan tre år men har tidigare varit med i hela 12 år mellan år 2002-2014. Lennart finns med i styrelsen då han vill bidra med de gåvor som han fått av Gud och för att han tror att den kristna församlingen är vad som behövs i dagens Sverige. ”Min längtan för EFS-kyrkan är att vi ska nå människor på djupet, att vår kyrka ska få vara en plats som gör det lättare för alla att möta Jesus”. Lennart bor i Ängelholm tillsammans med sin fru. De har tre utflugna barn och Lennart skriver just nu på en bok. Det oväntade: Lennart blev intervjuad av ”Hajk-Bengt” i ett caféprogram från Karlstad i början av 1980-talet. Förvånande nog fick Lennart tunghäfta! Han hoppas att inslaget är preskriberat och utplånat. Vi har gjort allt vad vi kan för att hitta klippen men det ser ut att vara utplånat!

 

Tobias Nordén

Tobias Nordén

Kontaktperson till SALT
tobias.norden@efs-kyrkan.info
070 5143160

Det här är Tobias Nordén. Han sitter med i styrelsen sedan fyra år och har tidigare funnits med under sex år. Tobbe, som han kallas, sitter med i styrelsen för att han vill att vi som människor ska få möjlighet att förvandla vår omgivning. Han menar att det är i det som kyrkan har en viktig plats, där vi tillsammans hjälps åt att söka kraftkällan Jesus som vi i detta är helt beroende av. Han tycker det är inspirerande att finnas med och tänka hur vi kan hitta väger som för fler människor närmare sanningen. Tobbe längtar efter att vi verkligen ska börja tro att Jesus faktiskt bryr sig om och älskar människorna i vår närhet. Att vi inte om 20 år ångrar att vi kunnat göra mer. Han bor i Ängelholm med sin fru och tre söner. Han driver Ica Hamilton i Helsingborg, en affär med stort hjärta. Det oväntade: Tobbe hittar inget att berätta här, säger han. Kanske det finns människor som kan hjälpa till med det i kommentarerna?

Åsa Svedberg

Åsa Svedberg

Kontaktperson till Distriktet
asa.svedberg@efs-kyrkan.info
070 636 88 95

 Det här är Åsa Svedberg. Hon har suttit i EFS-kyrkans styrelse i sex år och har varit medlem i många år innan dess. Församlingsarbetet är viktigt för Åsa, likaså ledarskap i olika former. Det är några av anledningarna till att Åsa väljer att finnas med i styrelsen. Det är också av stor vikt för henne att vi är en församling som är ledd av den helige Ande och visar på Jesus. Hennes längtan är att vi än mer ska kunna betjäna människor i Ängelholm och att vi ska vara ett ljus och ett salt i vår stad. Hon brinner särskilt för hemgrupperna som hon hoppas är ett värdefullt redskap för en växande gemenskap där alla blir sedda. Åsa bor på villan i Ängelholm tillsammans med sin man. De har fyra nu vuxna barn och två barnbarn som hon gärna tillbringar tid med.

 

Isak Davidssson

Isak Davidssson

isak.davidsson@efs-kyrkan.info
070 – 675 14 77

Det här är Isak Davidsson. Han sitter med i EFS-kyrkans styrelsen sedan våren 2020. Han tror att kyrkans framtid är det sätt som EFS-kyrkan är uppyggd på, där ideelt engagemang är en bärande del. Därför väljer han att finnas med i styrelsen då det är centralt att engagera sig i de uppgifter som behövs för att församlingen ska fungera. Styrelsearbetet känns som ett handfast komplement till att spela i ett av kyrkans lovsångsteam. Han tror att många fler borde göra en period i styrelsen då det nog skulle vara bra för kunskapen om församlingens arbete samt även för integrationen. Han längtar efter att EFS-kyrkan i Ängelholm ska bli en betydligt större faktor att räkna med i ängelholmarnas och nordvästskåningarnas liv. Helst sker det tillsammans med andra församlingar, för vi är ju en kyrka. Isak bor i Ängelholm med sin fru och två barn, en pojke och en flicka.
Det oväntade: Isak håller just nu på med att pricka av en barndomsdröm, att lära sig cykla enhjuling!

 

Josefine Storgaard

Josefine Storgaard

josefine.storgaard@efs-kyrkan.info

Det här är Josefine Storgaard. Hon kom in i styrelsen 2019 vid det senaste årsmötet. Hon väljer att finnas med för att hon menar att bygga kyrka är något vi gör tillsammans. Josefine vill bidra genom att bland annat finnas med där. Hon längtar efter att vi ska vara en kyrka som öppnar för människor ännu mer. Att vi vågar bjuda in mer och öppna våra dörrar, både till kyrkan fysiskt och i våra hjärtan, till de som fortfarande inte känner Gud, men som Gud längtar efter. Josefine vill att vi ska bjuda in alla på fest! Josefine är nygift, hon gifte sig under vintern, Tillsammans med sin man bor hon i Ängelholm. Det oväntade: Josefine älskar havet, framförallt när det blåser och stormar. Då tycker hon att det är som vackrast!

Kristina Henriksson

Kristina Henriksson

kristina.henriksson@efs-kyrkan.info
070 – 479 71 16

Vi har fått nya styrelsemedlemmar vid det senaste årsmötet. Det är dags att presentera dem:
Det här är Kristina Henriksson. Hon bor i Ängelholm tillsammans med sin man och deras tre barn, en tonåring och två vuxna. Kristina kom med i EFS-kyrkans styrelse vid senaste årsmötet. Hon väljer att finnas med i styrelsearbetet då hon ser att vi står mitt i en spännande och annorlunda tid. Hon tror att Gud har stora planer för oss i EFS-kyrkan i denna tid och hon vill gärna vara en del av det arbetet. Kristina längtar efter att fler ungdomar ska fylla kyrkan. Hon menar att de lever i en tuff vardag där den psykiska ohälsan ökar. I kyrkan ska de få känna sig älskade som de är, utan krav och prestation. EFS-kyrkan är hennes andliga och andra hem, något hon önska att fler ska få ta del av. Det oväntade: Kristina lyssnar gärna på hårdrock – helst från 80-talet!