Med anledning av Corona

Med anledning av Corona

Våra gudstjänster firar vi på nätet, vi samlas alltså inte i kyrkan. Välkommen med kl 10.00 på söndagarna: https://efs-kyrkan.tv/livesandningar/

Vi önskar att vi alla hjälps åt att hantera de riktlinjer vi får via myndigheterna i dessa tider. Därför ber vi dig att:
* undvika hälsningar med närkontakt (ta i hand, kram eller liknande)
* tvätta dina händer noga med tvål och vatten en extra gång
* har du förkylningssymtom rekommenderas vi av myndigheter att hålla oss hemma
När vi påminner om detta gör vi det i respekt för de grupper som skulle drabbas hårdast av detta virus.

VI STÄLLER INTE IN – VI STÄLLER OM

Servicepoolen – hit man kan vända sig om man behöver hjälp med något, t ex handla, gå ut med hunden, en promenad eller något annat. Åsa Svedberg är samordnare för detta och till henne meddelar man om man har behov av hjälp men även om man vill vara med och hjälpa. asa.svedberg@efs-kyrkan.info
Ängelholms kommun är också informerade om att EFS-kyrkan kan hjälpa till om de ser något behov.

Samtal – fasta telefontider kommer då man kan ringa för ett samtal med någon av våra präster. Kyrkan kommer också att vara bemannad av en personer vid specifika tider då man kan, utan att ha bestämt tid, titta förbi om man känner att man behöver prata med någon. Vem som helst är välkommen till samtal i kyrkan.
Telefontid: torsdagar kl 13.00-15.00 telefonnummer 0431-12580
Om man vill träffa någon för samtal finns det alltid någon i kyrkan på torsdagar kl 15.00-17.00. Välkommen!

Perspektiv – varje onsdag och fredag kommer vi att lägga ut korta andakter på sociala medier och på hemsidan. Ord som ska uppmuntra och hjälpa oss ha fokus på Jesus Kristus. Om vi inte kan komma till kyrkan i samma utsträckning, kommer kyrkan till dig.

Livesändning av gudstjänster – Vi sänder söndagsgudstjänsterna på nätet varje söndag hädanefter, du kan se dem på denna länk: https://efs-kyrkan.tv/livesandningar/
Vi kommer ge möjlighet för de som är med via länk att komma in med sina böneämnen via sms/chat och på så sätt få förbön.

Bön och fasta – vårt starkaste kort i rockärmen ärbönen. I allt som händer kan vi alltid be. Onsdagarna fram till påsk vill vi därför avsätta som en särskild dag där vi gemensamt fastar och ber för vår värld och för vår vardag. I länken nedan kan du få möjlighet att sätta ditt kryss på en tid då du avsätter en stund för bön. Vill du veta mer om fasta, klicka här.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1D6EgMVP4ATl4VTMgSz6pLJB3JeU80bRYYI3weikivZc/edit?usp=sharing  

Barn- och ungdomsverksamheten – vissa av våra grupper pausas framöver och allt detta är uppdaterat på vår hemsida. Alla grupper pausar träffarna i kyrkan. UG ställer om till digitala möten.

Övrig verksamhet – tills vidare pausar vi all övrig verksamhet förutom morgonbönen kl 8.00 på torsdagarna. Gudstjänster firar vi på nätet. https://efs-kyrkan.tv/livesandningar/

En kyrka som återspeglar Guds hjärta,
bär varandra och betjänar människor,
varhelst vi befinner oss varje dag.

Vad kan vi som kyrka göra när det stormar som det gör nu, och vi inte ges samma möjlighet att betjäna människor genom vår verksamhet i kyrkan? Vi kan fullt ut praktisera vår vision: att vara kyrka där vi är. Vad kan du göra i din direkta närhet för andra människor? Hur kan du vara Jesu utsträckta händer? Människor behöver hjälp men även tröst och stöd. Detta har vi i Jesus – sträck det vidare!

Psalm 91:
”Den som bor i den Högstes skydd och vilar i den Väldiges skugga, han säger:
Herren är min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på”.