Laddar Evenemang

Bönevaka

Påsken i EFS-kyrkan

Skärtorsdagsmässa med påskmåltid kl 19.00

Fira minnet av Jesus sista måltid med sina lärjungar, med hjälp av bönerna, berättelserna och ingredienserna som funnits med i den judiska påskmåltiden i årtusenden. Vi följer en förkortad ordning i ljuset av hur Jesus uppfyller löftena, och avslutar med mässa.

Långfredagsgudstjänst inför korset kl 10.00

Välkommen att i lugn och stillhet påminnas om hur Jesus led för vår skull.  Magnus Lennartsson predikar.

Påskafton bönevaka kl 23.30

Vi tror att Gud vill se vår församling gå bedjande fram. Vill du vara med när vi, alla åldrar, tillsammans låter det viktigaste vara det viktigaste?
Hålltider: 
23.30 gemensam start med bön, lovsång och dopförnyelse.
Därefter inbjuds vi till en eller flera timmar i kyrkan där det är förberett för bön med kreativa stationer i UG och kyrksalen.
Från 7.30 finns det möjlighet att äta en enkel frukost i kyrkan.
För dig som vill veta mer fortsätt läs!
Vad är bön?
Bön förvandlar, befriar och ger hopp. Ett samtal med Gud om det som ligger på våra och församlingens hjärta men även fråga Gud vad han vill. Bön kan ta sig olika uttryck. Genom en tanke, be högt, skriva ner den, måla eller skapa på olika sätt.
Vilka är bedjare?
Vi gör det här tillsammans och just du är viktig.
Varför be tillsammans?
Där två eller tre är samlade är Gud mitt ibland oss. Vi bär varandra och då kan en sådan här bönevaka få vara ett uttryck i det, att vi står inte själva i bönen. Men också för att Gud kallar oss till bön och att det ibland kan vara svårt i en vardag som rullar på. Då kan vi få avsätta tid och tillsammans med andra avskilja oss en timme eller två för att ge bönen mer utrymme.
Vilken timme ska jag be?
Du är välkommen när som men vi vill uppmuntra alla att skriva upp sitt namn på en eller flera timmar i vårt online dokument. När du skriver upp ditt namn så inspirerar det även andra att komma och be tillsammans (länk kommer snart).

Påskdagsgudstjänst 10.00

med Skatten. Han är uppstånden, Han är sannerligen uppstånden. Välkommen till en festgudstjänst då vi firar det allra största – Jesu uppståndelse!

Detaljer

Datum:
11 april
Tid:
23:30 - 23:59