Söndagen den 29 mars

Söndagen den 29 mars

Berättande
Idag ska vi gå lite händelserna i förväg och prata om det som hände på påskdagen. Jesus som blivit dödad, blev levande igen. Det är den största och gladaste och viktigaste dagen man kan tänka sig.

För att hjälpa er att berätta berättelsen om den tomma graven för era barn så skickar jag här med berättarbilder och lite text till varje bild. Vill ni hellre läsa ur Barnens bibel och samtidigt titta på bilderna går det såklart jättebra. Bilderna vill vi helst att ni inte sprider vidare, eftersom de egentligen bara får användas i kyrkan. Men i denna speciella tid får vi lova att skicka ut dem till er.

Berättarbilden1
Berättarbilden2
Målarbilden

Pyssel
Nu har ni möjlighet att göra ett eller två pyssel. Dels har jag bifogat en målarbild som barnen kan färglägga. Men det finns även ett pyssel med ett ägg inblandat.

Titta först på den här videosnutten.

Så här går det till:
Koka varsitt ägg. Knacka av en liten ”hatt” och ät sen upp innehållet försiktigt, utan att ta sönder skalet.

Måla ett motiv hämtat från berättelsen om när Jesus uppstod med tuschpennor på äggskalet. Lägg sen lite bomull i botten och strö krassefrö på bomullen och vattna sen lite. Har ni inte krassefrö hemma går det bra att lägga lite jord i botten istället och putta ner några andra fröer. Och sen får man vänta…

Hur kan ett ägg få påminna oss om påskens budskap? Jo, för att det kommer nytt liv ur ägget när det kommer ut en kyckling. Det påminner oss om att Jesus blev levande igen. När vi sår de här krassefröna ser de helt döda ut. Men snart börjar de gro, och då kan det påminna oss om det nya livet som Jesus har gett oss.

Bön
Ta fram tre ljus. Tänd det första och be: Tack Gud för att du har skapat oss.
Det andra: Tack Jesus för att du har räddat oss
Det tredje: Tack helige Ande för att du ger oss kraft.

Till sist kan ni lägga eller sätta er bekvämt och sätta på Jesusminuten som finns bifogad här. Vet ni inte hur man gör under minuten – fråga barnen!
Lyssna!

Hoppas att ni får en fin stund tillsammans!