Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jazzcafé med SE-Quartet

Välkommen att njuta av god mat och fika under tiden som du tar del av underbar jazz med bandet SE-quartet! Ett band som gav 25 konserter i Sverige och Norge förra året och har över 3 miljoner spelningar på Spotify.

I bandet finns bland annat David Ehrlin som producerade gruppen The Flow’s skiva ”Vägen uppför” för ett antal år sedan. The Flow bestod av medlemmar i EFS-kyrkan.

Välkommen den 27 april kl 19.30 . Inträde: 100 kr

Den framgångsrika och internationellt erkända jazzkvartetten bestående av en dansk och tre svenskar berör med deras musik lyssnare både inom och utanför jazzvärlden. SE-Quartet släppte i april 2017 sitt tredje album Going North och har nu mer än 5 miljoner uppspelningar på Spotify. Dessutom har radiostationer och tidningar i hela norden uppmärksammat albumet som är kvartettens tredje release på bara fem år. SE-Quartet hämtar inspiration från många andra genrer som gospel, avant-garde, klassisk, populärmusik och soul. Musiken fängslar med dess vackra melodier och energiska beats, samt ett lyhört samspel med episka improvisationer. Musiken har de skrivit själva och med improvisationen som grund uttrycker kvartetten både energi och oförutsägbarhet samt stillhet och eftertänksamhet, vilket kan vara en bild på hur livet kan te sig. Bandets låtar berör ämnen kring förlåtelse, att vara trygg i Guds händer och att få känna glädje! Under konserten i EFS i Ängelholm kommer temat att handla om Guds skapelse. 

David Ehrlin – sopran- och tenorsaxofon, Rasmus H Thomsen – piano och didgeridoo, Antti Ojala – trummor, Richard Andersson – kontrabas.  

Detaljer

Datum:
2019-04-27
Tid:
19:30 - 23:00