Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Alpha – kursstart

UPPTÄCK VAD KRISTEN TRO HANDLAR OM – NY KURSSTART 6 OKTOBER
Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andra helt lik.

I år ger vi möjligheten att kunna gå en digital onlinekurs, parallellt med en kurs som ges på plats i vår kyrka. Båda alternativen startar tisdagen den 6 oktober kl 19.00, med information om vad kursen innebär, och ett första föredrag. Under totalt 10 tisdagar under hösten ges föredrag på olika teman inom kristen tro, och följs sedan av ett samtal i mindre grupper, där man får möjlighet att ställa sina frågor, och samtala om olika perspektiv.

Onlinekursen sker i form av videokonferens där man först ser föredraget, och sedan samtalar tillsammans över länk. Den fysiska kursen  lyssnar till föredraget tillsammans på plats, och kan sedan samtala i mindre grupper på olika platser i kyrkan. I vanliga fall är en gemensam måltid den självklara inledningen på en Alphakväll, men för att kunna träffas under rådande restriktioner, undviker vi servering, och inleder istället direkt med föredrag.

Ny kurs startar tisdagen den 6 oktober. Du kan dyka upp på plats i EFS-kyrkan och prova på, för att sedan anmäla dig. Vill du delta i onlinekursen, anmäl intresse till carl.skarin@efs-kyrkan.info så får du en inbjudan med länk till videokonferensen.

Välkommen att hänga med, undersök och ställ frågor du aldrig fått möjlighet till tidigare!

Detaljer

Datum:
2020-10-06
Tid:
19:00 - 21:30