En bra P-plats

Jag minns hur jag hajade till när jag körde förbi gatuköket på Ängelholmsvägen i Helsingborg för ett antal år sedan. De hade satt upp en skylt som visade att här fanns det möjlighet att stanna till. De hade satt upp en vanlig P-skylt men lagt korslagda bestick med i bilden. Tydligt budskap – här kan du parkera och få dig en bit mat.

Det som fick mig att reflektera var att de placerade besticken på ett sätt så det såg ut som ett Kristusmonogram.

Jesus sa: Jag är livets bröd, den som kommer till mig ska aldrig hungra och den som tror på mig, han ska aldrig törsta.”

Vi har alla anledning att stanna upp och fylla på genom livets färd. Jesus inbjuder oss att både finna vilan och att mättas i hans närhet.

 

Det finns en anledning att tanken på parkering dök upp idag eftersom våra grannar till kyrkan håller på att bygga om sin P-plats vilket gör att deras anställda använder vår parkering. Vilket är härligt i sig eftersom vi så flitigt får låna deras på söndagar. (för information så kan jag här meddela att vi inte kan använda den under ett antal veckor framåt när de bygger om). Min bön är att våra parkeringar får användas flitigt i det att vi alla söker oss till kyrkan med längtan att möta Jesus för att komma in i hans vila och att få del av hans liv som mättar oss på ett djupare plan.

 

Med en önskan om Guds välsignelse / Magnus Lennartsson