En resa till Älmhult med god eftersmak

Om än något sent kommer här en hälsning från församlingsutflykten den 8 september.

På morgonen samlades runt 65 personer på parkeringen vid EFS-kyrkan för att sedan ta plats i de två bussarna.

På vägen upp gavs dels tillfälle att reflektera över tankarna kring vår gemensamma byggnad på Metallgatan 31 och dels ta del av en bra undervisning i morgonbönens form.

När det gäller byggnaden så lyftes tankarna på hur vi kan renovera och fräscha upp befintliga lokaler samt tankarna på att bygga ut cafeét och barnrummen. Undervisningen påminde oss om att vi behöver förnyelse även i det vi ständigt står i. Vi hann också med en fikapaus på stående fot på vägen upp där solen lyste på oss. Väl framme i Älmhult hälsades vi välkomna av en av prästerna där, Johannes Leckström. Sen fick vi anledning att testa deras fina gräsmatta genom att leka av oss lite i form av diverse ringlekar.

Lunchen inmundigades på IKEAs resturang med tid för härliga samtal och god gemenskap. (Vissa hann även med en liten runda på IKEAs museum)

Eftermiddagen avslutades med en härlig gudstjänst i Älmhults kyrka med lovsång och bön. Johannes undervisade mycket inspirerande kring temat ”Att utmana ateismen”.På vägen hem konstaterades det från många håll att det var en resa som gav god eftersmak.

Vill du se lite bilder från dagen så finns de här: