Är du en av de 27 miljonerna?

Så många har gått en Alphakurs i något av de 169 områdena där kursen erbjudits under åren. Det började en gång som en kurs för församlingsmedlemmarna i en Londonkyrka som upplevde att de behövde få bättre koll på grunderna i sin tro. Kursen breddades sedan och har kommit att bli kanske världens populäraste sätt för att upptäcka vad kristen tro handlar om, och samtala om livets stora frågor, oavsett om man har en tro eller inte.
 .
EFS-kyrkan i Ängelholm har erbjudit Alphakurs återkommande under hela 2000-talet, med deltagare i många olika åldrar och bakgrunder, och jag har sedan jag började jobba här i kyrkan hunnit vara med på fyra kurser. Oftast har det inneburit en 10-veckorskurs, men nu vill vi testa att erbjuda en kortare kurs som vi hoppas kan göra att fler får möjlighet att boka in den i sin kalender.
 .
Oavsett om du är kristen eller inte, nyfiken eller skeptisk, tänker att du redan har koll eller känner dig nollställd så tror jag att du kan få en riktigt spännande vår om du hänger på! Känner du någon som skulle vara intresserad, anmäl er tillsammans! God mat, intressanta föredrag och frågeställningar, och spännande samtal utlovas. Är du nyfiken på vad andra som gått Alpha tycker om kursen? Kika in på https://alpha.org/blog/
 .
För mer info och anmälan, se https://efs-kyrkan.info/alpha/
 .
/Carl Skarin, präst