The shack

I fredags på UG tittade vi på filmen “The Shack”, en film utifrån boken med samma namn skriven av William Paul Young. Filmen lyfte särskilt fram frustrationen vi människor kan känna över ondska som drabbar oss. Hur kan en god Gud tillåta sådan ondska? För om Gud är allsmäktig, då har han möjligheten att stoppa ondskan, men han låter bli?

En pastor jag ser upp till predikade här om dagen att “most of our frustrations in life comes from us not believing that God is good, or that he is in control.” Han utmanade församlingen med att reflektera över om våra betéenden och attityder grundar sig i någon av dessa övertygelser. Jag insåg att många gånger då jag klagar eller oroar mig om saker i mitt liv så beror det i grunden på att jag inte vågar lita på att Gud är god och vill mitt bästa.

 

Jag vill tro att Gud vill vårt bästa och också att han har kontroll. Vad tror du? Jag vill avsluta med några citat från filmen och/ eller boken. Har du inte sett den så är den absolut sevärd.

“Just because I work incredible good out of unspeakable tragedies doesn’t mean I orchestrate the tragedies. Don’t ever assume that my using something means I caused it or that I need it to accomplish my purposes. That will only lead you to false notions about me.”