Sommarbloggare

Hej!

För tillfället är det ganska dött här på bloggen, då pastorerna har semester och många av oss anstränger oss för att ta det lugnt… (Själv har jag börjat med Sudoko, vilket mina ungdomsbarn tycker är ytterst mossigt!) Jag tänkte dock att det kanske finns några därute som skulle vilja vara sommarbloggare. Kanske har du läst en bra bok, varit på en upplyftande konferens eller ”bara” tänkt en klok tanke som du skulle kunna dela med dig av? Tveka då inte utan skriv ner dina tankar och maila mig på annika.lilja@efs-kyrkan.info, så publicerar jag här. Det räcker med några rader!

Själv hade jag tänkt bidra med ett litet citat jag läste i en låda på konstmuseet Louisiana. Där finns en utställning av en serbisk konstnär som heter Marina Abramovic som är ganska stark och rekommenderas om man är trött på mys och feelgood-filmer. I alla fall lyder citatet så här:

”We want more and more of less and less. Vi vill ha mer och mer av mindre och mindre.”

Det kan man fundera ett tag på. Vad är det egentligen vi söker? Har det något bestående värde eller är det i många fall bara luft? Eller betyder det tvärtom att vi önskar mer och mer av det lilla? Vilket kanske kan vara bra… eller inte?

Filosofiska hälsningar med hopp om fler som delar med sig

 

Annika Lilja – Bloggreporter, sommarledig lärare, husmor och numera även sudokonörd… Vem är du?