Ett slag för missionen

15036728_1175915269124013_1678663234262916478_n
Sista helgen på kyrkoåret fick vi ha den stora missionsauktionen i EFS-kyrkan. Det hade syltats och bakats, pysslats och skänkts så auktionsbordet var fullt i vanlig ordning. Söndagen inleddes med gudstjänst där bland annat några av de 16 personer som precis varit i Kenya fick sjunga en sång på swahili  – en sång om att Jesus är vår grund. Några delade även lite av alla de goda mötena vi fick på resan till Voi och bibelskolan. Studenterna och lärarna avslutade precis sin termin och skulle gå på julledigheten men vi hann få några riktigt fina dagar tillsammans innan de åkte hem.
 .
Undertecknad undervisade en förmiddag om Jerusalem, några i gruppen hjälpte till att plantera på områdets åker, vi besökte en Massajby och firade gudstjänst där och vi hann även med Safari med många av savannens vilda djur på nära håll.
 .
Efter gudstjänsten bjöds det på etiopisk pepparsås innan Jonas Bonde höjde auktionsklubban (en äkta lejonklubba från massajbyn). Under några timmar köptes det friskt till överpriser till förmån för missionen. Under denna söndag samlade vi in en bit över 82.000:- (auktion och kollekt)
.
Det är med glädje vi nu får låta de pengarna gå vidare till våra vänner i Kenya och i Eritrea.
 .
Glöm inte att bära dem i våra böner – det är värt allt.
Guds frid / Magnus Lennartsson