En välsignad helg

gruppbild

Det är fredag kväll och incheckningen har precis öppnat. En efter en kommer de – barnen som ska vara med på ”Dygnet”. Kånkande på madrasser, väskor och gosedjur installerar de sig i sina rum. För vissa är det premiär och andra har lite mer rutin med det här att vara på läger. När alla är på plats och sängarna är bäddade så är det dags att äta tacos tillsammans. Sedan väntar ett helt dygn med massa roliga, mysiga och spännande aktiviteter : Öppen scen, andakt, film, lekar, sångstund, fotojakt i kyrkan, bibelprat, god mat och härlig gemenskap. Stämningen är god och det är verkligen en fröjd att få vara ledare för dessa fina barn. Vi har det så gott tillsammans och det känns toppen att få ha läger i sin egen kyrka. Det är liksom som hemma, men ändå inte …. Hela lägret kändes så välsignat och positivt och jag tror att alla vi som var med kände att det här vill vi göra igen.

 

På söndagen så träffades vi sedan igen i kyrkan. Då var det gudstjänst. Dygnet-barnen medverkade med sång och sedan fick vi vara med när scouterna hade sin invigning. Stolta stod de framme på scenen i sina scoutskjortor, fick sina märken, gjorde sin lösen och vi fick alla vara med och be scoutbönen. Fint!

scoutinvigning

 

Den här helgen blev verkligen så fin och välsignad som jag hade bett och hoppats på. Att få dela den med alla fina barn och ledare gav mig sådan glädje och framtidstro. Barnen är vår framtid, men även vår nutid. Att här och nu få ge dem det bästa vi kan är så viktigt och värdefullt och kommer att följa dem genom livet.

Tack alla barn för det ni får betyda för oss i EFS-kyrkan. Ni är toppen!!

 

”Värdefull, du är värdefull. Värdefull, jag är värdefull. Värdefulla för varandra, värdefulla för Gud. Värdefulla för varandra, värdefulla för Gud.”

 

Många kramar till er alla, både stora och små, från Helena Bonde – ansvarig för barnverksamheten i EFS-kyrkan i Ängelholm