Walk of fame

I lördags var det avtäckning av elva stenar som är placerade på Storgatan i Ängelholm. En trevlig tillställning då mycket folk var samlade. Så även de vars stenar placerades ut. Inte alla dock eftersom vissa hade naturliga skäl att inte vara på plats. Maria Roth som var mitt uppe i inspelningarna av Mästarnas Mästare samt de som inte längre lever detta jordeliv.

De som fick en sten skulle ha sitt ursprung i Ängelholm eller ha verkat i och utifrån stan, skulle ha satt Ängelholm på världskartan. Det kanske fanns fler kriterier men jag kunde inte låta bli att tänka på att jag hade önskat en sten med ett väldigt speciellt namn. Den jag tänker på är fortfarande verksam och är troligtvis den mest kända personen i världen. Den jag tänker på är Mästarens Mästare, nämligen Jesus. Naturligtvis inser även jag att Jesus kanske inte är mest känd för att ha satt Ängelholm på världskartan men jag vill hålla fast vid tron att Han lever och är fullt verksam även i vår tid och även i vår stad.

Tänk om Ängelholm skulle komma att bli känt just för det att många i vår stad vittnar om att de fått sina liv berörda av Jesus.

Så låt oss fortsätta be om att Guds rike får komma, att Guds vilja får ske på jorden så som i himlen. Låt oss fortsätta be om att vi får återspegla Guds hjärta genom våra liv så att fler får lära känna Herren. Låt oss fortsätta be om att alla våra kyrkor i stan får vara mötesplatser mellan människor och Jesus, Mästarens Mästare.

Guds frid och glädje / Magnus Lennartsson