God jul och gott nytt år

En vanlig hälsning i dessa tider men så full av innehåll. För mig ligger det ett djup av önskan om frid, glädje och värme till varandra i denna hälsning.

Personligen har vi smakat på julen ett bra tag hemma på Bäckadalsvägen. Julmusiken har spelats sedan 1 nov (vår gräns… inte innan det datumet) Glöggen och pepparkakorna har stått framme och avsmakats, granen har fått stå och lysa i några veckor nu. Skulle kunna säga att vi har julmys tidigt även om vi pyntar sparsamt. Det är rätt lustigt för jag har alltid reagerat på att handlarna ska starta julhandeln så tidigt, så gör vi på samma sätt. Men för oss blir det ett ljus och en värme mitt i mörka november som lyfter väldigt mycket.

.

För mig så får många sinnen ta in detta att vi är på väg mot julen, den helg som vi får påminna oss och fira Jesu födelse. Han som kom med budskap om frid och fred. Han som kom för att rädda oss männsikor från död till liv.

.

Ty ett barn har fötts, en son är oss given.

Väldet är lagt på hans axlar, och detta är hans namn:

Allvis härskare, Gudomlig hjälte,

Evig fader, Fredsfurste.
.
Eftersom julen ytterst handlar om Honom så kan vi önska varandra God Jul.

Eftersom Jesus fortfarande är en levande verklighet kan även vår hälsning om ett Gott Nytt År innehålla önskan om Guds rika välsignelse och hans hjälp och vägledning för året som kommer.
.
Så än en gång. God Jul och Gott Nytt År. / Magnus Lennartsson Präst i EFS-kyrkan