Blogg av Prao

Hejhej allesammans!

Jag som praoar i kyrkan nu under denna vecka har fått en chans att skriva ett inlägg i denna blogg, så jag kan förklara lite om mina uppfattningar om en jobbedag här. Så nu är det praktikantens time to shine! Kan ju också vara bra att veta vem jag är kanske. Jag heter Benjamin Lennartsson, 14 år, och praoar här både för att jag faktiskt är nyfiken på hur en vanlig dag är här i kyrkan men även för att man har ju gått lite i ungdomsgruppen här i kyrkan. Då känner man sig hemma med både lokalerna och personalen vilket är en stor fördel.

Hittills har schemat inte varit det mest pressade jag stött på om man säger så. Både måndagen och tisdagen var jag hemma för att bara ta det lugnt och vila upp mig inför arbetet med en bok om EFS historia som en lite läxa. Det var även väldigt lugnt och avslappnat i kyrkan som att be och käka lite morgonfika, dansträning och även denna punkt på schemat, att skriva er ett blogginlägg. Igår förberedda jag och Carl söndagens predikan men det är lugnt, jag ska iaf inte hålla i den. Lättad : ) Oavsett kan man kanske ta åt sig lite av äran efter förberedelserna av den predikan…. Men det var både lärorikt och kul! Och när väl arbetet börjar hos personalen är det väldigt lugnt, tyst men lite småprat här och där.

 

Till skillnad från att ha en sådan där seg prao som att jobba på ett utedagis i detta väder eller sitta och kolla på något pappersarbete tycker jag faktisk att jag valt helt rätt. Men höjdpunkten på vecken måste nog ändå vara att följa med på laserdome med UG imorgon och sedan hänga i EFS Helsingborg. Men nästa punkt på torsdagens schema blir att äta lunchbuffé på Lindab arena. Inte lite mysigt att sätta sig på en blöt sadel i ett väder som riskerar regn för att ta sig hem efter en perfekt torsdag i EFS-kyrkan Ängelholm…

Med hälsningar från Benjamin! Ha det bra!

12270097_1699872293559621_888092846_n-3