Dagens peptalk från en teamare

unnamed

Förra veckan blev jag påmind av väsentligheten i vad vi fokuserar på. Är det inte häftigt – och läskigt – hur mycket våra tankar påverkar våra liv? En tanke blir till handling, handling till vana, vana till personlighet och detta formar våra liv. Det gäller alltså att börja i rätt ende; med våra tankar och vårt fokus. Tittar vi konstant ner i diket när vi lär oss att cykla så lär det också vara där vi hamnar, om och om igen. Men tittar vi på vägen, på målet, dit vi vill, då styrs cykeln säkert åt det hållet. Fokuserar vi på Jesus och vilka vi är i Honom istället för vad vi misslyckas med så låter vi våra tankar matas med sanningar och det kommer även reflekteras i våra liv. Lättare sagt än gjort kanske, men inte omöjligt. Här är några sanningar att käka idag:

Johannes 1:12 ”Åt alla som tog emot Honom gav han rätten att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.”

Johannes 15:15: ”Jag kallar er inte längre tjänare, för tjänaren vet inte vad hans herre gör. Jag kallar er vänner, för jag har låtit er veta allt som jag hört av min Far.”

Efesierbrevet 5:8: ”Tidigare var ni mörker, men nu är ni ljus i Herren. Lev då som ljusets barn.”

Efesierbrevet 2:8-10: ”Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva. Guds gåva är det, inte på grund av gärningar för att ingen ska berömma sig. Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.”

Avlsutningsvis, filipperbrevet 4:6-9:
”Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse. Då ska Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.
För övrigt, bröder: allt som är sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska och uppskatta, allt som kallas dygd och förtjänar beröm, tänk på allt sådant. Det ni har lärt och tagit emot, hört och sett hos mig, det ska ni göra. Då ska fridens Gud vara med er.

Hälsningar Louise Gunnarsson

 

unnamed 2