Följ stigen och njut av upplevelsen

P1020786

Efter en riktigt slapp dag hemma bestämde jag mig för att åka ut till Kullaberg och springa av mig i en härlig miljö. Nu kanske det låter som att jag gör detta varje dag men det sker väldigt sällan…

Efter att parkerat bilen, beslöt jag mig för att springa dit vägen ledde mig. Min tanke var att jag skulle få en härlig runda och förhoppningsvis hitta tillbaka till bilen. Riktpunkter jag hade var att bilen stod vid en hage på en sidan berget och havet fanns på andra sidan. Därefter begav jag mig ut. Kom in på snåriga stigar, branta uppförsbackar, större vägar, mindre vägar, nedförsbackar, sprang längs en vacker sjö, blev omsprungen av en pensionär m.m.

Ibland hade jag full koll var jag var, ibland ingen koll alls. Men jag hade mina riktpunkter och vägen bakom mig, den jag  kände till som var ”upptrampad”. Med det så kunde jag slappna av och njuta av omgivningen och när konditionen tröt började jag styra stegen i riktning mot där bilen borde vara och efter ett tag var jag i hamn.

Detta tror jag kan vara en bild på livet. Livet blir aldrig riktigt som man tänkt sig och är inte statiskt utan skiftar. Vissa perioder befinner man sig i uppförsbacke, andra nedförsbacke, vissa  stunder är det på en stor väg med många, andra gånger är man ensam, ibland har man full koll på vad man gör och vill, ibland är man ”vilsen”. Några gånger springer du i gyttja andra stunder förbi en vacker sjö eller en fin utsikt. Man vet helt enkelt inte alltid vad som händer i livet och man kan inte kontrollera allt utan ofta får man acceptera att det är som det är.

Personligen så har jag Gud som riktpunkt i mitt liv och jag får lägga mitt liv i hans händer för ytterst sätt är det enbart han som har koll. Med hjälp av honom kan jag navigera i terrängen oavsett om jag är vilsen eller vet vart jag är, oavsett om det är uppför eller nedförsbacke. När även det känns svårt kan man alltid kolla på stigen bakom sig, hur personer som gått förre gjort, både i bibeln och i ens omgivningen. Det blir lättare att hitta och finna guldställen på Kullaberg ju oftare man är där. På samma sätt är det med livet. Ju mer jag umgås med Gud ju mer förstår jag av livets terräng och kan njuta av allt härligt som finns där.

Så vad vill jag då ha sagt? Ut och spring, njut och låt Gud leda dig 🙂

//Max Arvidsson – ungdomsledare