En oas i vardagen

Undrar du vad som har pågått i EFS-kyrkan varannan onsdag kl. 17.00-19.00  i snart tre och ett halvt år? Eller känner du inte till denna aktivitet och klockslag alls?

Efter predikan med Carl Skarin den 23 augusti under rubriken ”Församlingen, ett vi”, kände jag mig inspirerad att skriva i bloggen. Carl sade bland annat följande ”lita på att det finns en uppgift, lita på att du hör till” och han talade även om att ”vi kristna, som församling är Kristi kropp”. I det sistnämnda citatet kände jag igen mig själv och de övriga som ingår i teamet kring Kvinnoträffarna i EFS-kyrkan. Det är  alltså det som pågår varannan onsdag kl. 17.00-19.00 och har så gjort i tre och ett halvt år. Vi som ingår i teamet brukar säga att vi är Jesu händer och fötter, vilket kan låta betungande, men du kan andas ut. Det är lättare än det låter! Det vi gör i arbetet på Kvinnoträffarna handlar om att vara sig själv, sprida glädje i det vi gör tillsammans, att lyssna på den Helige Ande och självklart att be.

Men vad innebär dessa Kvinnoträffar i praktiken? Jo, helt enkelt att kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrund, ensamstående eller inte, med eller utan barn kommer till EFS-kyrkan för två timmars paus i vardagen. Vi i teamet kallar det en oas i vardagen. Först äter vi kvällsmat tillsammans och sedan går barnen iväg till aktiviteter som vi i teamet ordnar i lokalerna. Under tiden kan kvinnorna njuta av en fika, sjunka ner i en stunds massage, stoppa ner fötterna i ett doftande fotbad eller få fotmassage, passa på att ha ett samtal i enskildhet  eller helt enkelt bara fnissa ihop i soffan.

Alla kvinnor är välkomna som våra gäster – vi har inga begränsningar! Det finns kanske fler kvinnor i vår församling som behöver en stunds avkoppling? Tipsa dem då om träffarna. Vi i teamet är inte proffs på det vi gör, men vi gör det med hjärtat. Det finns en härlig och helande gemenskap i systerskapet och vi stärker varandra att orka med vardagen.

En stor del av glädjen med arbetet i träffarna ligger i just arbetet. Förberedelserna i form av matlagning och aktiviteter för barnen och kvinnorna gör att vi i teamet har lärt känna både varandra och de nya människor som kommer. Och oj, vilka helsköna kvinnor och män som jobbar för att andra ska kunna koppla av! Ja, även du som man eller pojke är varmt välkommen i teamet som tjänstgör! Vi behöver goda manliga förebilder!

Just nu har vi möjlighet att utöka teamet kring Kvinnoträffarna, så ta chansen att bli en av oss! Vi behöver bland annat ett par personer som kan hjälpa till att aktivera barnen, som är av olika åldrar och nationaliteter. Är du ”fena” på att laga god, vegetarisk mat (i alla fall en rätt), behöver vi dig! Kan du inte närvara just den dagen, värmer vi gärna maten! Hos oss kan du prova på att göra olika saker! Det finns t o m recept om du behöver inspiration!

Prova för att se om du vill vara en del av teamet som arbetar eller kom och prova och häng några kvällar. Kanske känner du att du behöver ha din oas-tid tillsammans med oss! Var gärna nyfiken – kom för att finna ny inspiration!

Carina Brandt och Kerstin Sjunnesson