Min favoritkänsla är Jesus

Min favoritkänsla är helt klart den som sprider sig i kroppen på morgonen när man vaknar och påminns om att Gud är helt fantastiskt god, jag har över 1000 anledningar för att vara tacksam till Jesus och det är dessutom veckans bästa dag. Lika underbar är känslan när jag befinner mig nere vid havet, blickar ut över horisonten och njuter av vår vackra skapelse, den rofyllda atmosfären och en go lovsång som spelas i lurarna. Min favoritkänsla kan helt klart frambringas i olika sammanhang, men bygger alltid på min och vår hjälte – Jesus.

Detta kan säkert låta väldigt glamoröst och det är säkert lätt att tänka ”ja, så är det för dig, men jag har ju allt det här att tänka på och stå i… osv”. Givetvis finns det dagar då man undrar varför man utsätts för en och annan citron, men det tacksamma är att jag har förstått vikten av att i de fallen göra något positivt av citronerna, som citronpaj tillexempel. Jag är så ofantligt tacksam för att min tro på Jesus inte är byggd på känslor, utan på övertygelser. Jag är en del av en känslobaserad generation som i många fall baserar sina beslut utifrån sin dagsform, istället för att basera sina beslut på det som man vet är rätt eller bäst för en, även om det må vara valet som är svårare, krångligare eller mer energikrävande.

Under mitt första år på bibelskolan i Australien så började jag bygga på en övertygelsebaserad tro på Jesus och det är jag så in i bombens tacksam för. Det har hjälpt mig att påminna mig själv varenda gång jag vaknar att Gud är fantastiskt god och att jag har över 1000 anledningar att vara tacksam till Jesus, oberoende hur jag känner den dagen. Majoriteten av dagarna så vaknar jag och är hur galet tacksam och pepp på livet som helst, men de dagar jag inte är det så är det ofantligt lätt att låta sina känslor ta över, vilket kan resultera i att man hoppar över sin tid med Jesus på morgonen tillexempel för att man är lite trött. Istället för att ta sig i kragen och göra det ändå eftersom att jag är övertygad att det är en investering i mitt liv som kommer göra mig till en bättre medmänniska, dotter, vän och ledare varje gång.

Det fina med en övertygelsebaserad tro är att jag ständigt utmanas till att bli den bästa personen jag kan bli och att jag numera försöker slänga glädje och tacksamhet runt mig som konfetti, för att jag vet och är övertygad att Jesus förtjänar det, alla dagar till tidens slut. Det är härligt för det behöver inte vara så komplicerat heller, som det står i 1 Korinthierbrevet 10:31 ”Alltså, om ni äter eller dricker eller vad ni än gör, så gör det till Guds ära.” Hur bra är inte den bibelversen? Vi kan ära Gud i allt vi gör, så har vi bara hjärtat på rätt ställe så har vi ju redan kommit hur långt som helst.

Du som läser det här är säkerligen en ofantligt tacksam, glädjespridande och Jesusälskande människa, vilket är hur bra som helst. Men det härliga med att vara människa är att vi alltid kan utmana oss till att bli ännu bättre. Så idag vill jag utmana dig till att tänka dig in i scenariot att du fick vakna upp idag med enbart det som du tackade Jesus för igår. Jag vet inte hur du känner, men det peppar i alla fall mig till att tacka Jesus mer, uppskatta fler människor, hänga mer med Jesus och njuta mer av livet, varje dag, varje vecka, i resten av mitt liv.

Jesus är för underbar för att hållas till oss själva och det fantastiska är att när vi är tacksamma mot Jesus och våra medmänniskor, uppmuntrar varandra, sprider glädje och slänger godhet runt som konfetti så visar vi på Jesus. Det innebär i mitt och förhoppningsvis även i ditt fall att du får uppleva din favoritkänsla – JESUS! Det innebär att vi kan få vakna upp och inse att varje dag är veckans bästa dag för vi får hänga med Jesus och hur gött är inte det?

Ha en fin dag, var tacksam, häng med Jesus, njut av livet, uppmuntra människor och var välsignad!
Kram, Daniella – teamare i EFS-kyrkan

Namnlös