Stora beslut och en hel del glass

2015-03-06 19.42.16
.
De sitter överallt, på golvet, i soffor, på stolar och på bord. Ca 60 barn, ungdomar och vuxna har samlats för Salt Ängelholms årsmöte. Stämningen är hög, förväntan och nyfikenheten är stor. För många är det deras allra första årsmöte medan andra har hunnit blir ordentligt vana. Till årsmötets ordförande väljs Filippa Starfelt och till sekreterare Emanuel Claesson. De gör ett fenomenalt arbete med att på ett lätt och pedagogiskt sätt förklara vad varje punkt innebär. Man går igenom verksamheten och visar på vad Salt har arbetat med under 2014. Det är fantastiskt mycket. Kanske är det så att vi inte lägger märke till allt som händer i vardagen men när man ser allt listat kan man inte bli annat än imponerad över vår Salt-föreningen!
.
Håkan Winther går igenom budgeten på ett lättförståeligt sätt och därefter ger årsmötet styrelsen ansvarsfrihet för 2014. Linnea Ingrup och Johanna Lennartsson lämnar styrelsen medan Amanda Claesson, Rebecka Strömblad och Daniella Åberg väljs in i deras ställe. Kvar i styrelsen är Håkan Winther, Filippa Starfelt, Emanuel Claesson och Amanda Rask. Under en liten stund får alla sitta i smågrupper och komma med idéer man vill att Salt ska förverkliga under året. Här kom man fram till allt från att få rekvisitaförrådet städat till fler läger för 12-­14 åringar, fler mjuka sittplatser i UG och bättre material för dansgrupperna.
.
2015-03-06 19.44.00
.
Efter att man gått igenom budget och verksamhet för detta år är det dags att fira! Ett enormt bord med glassbuffé dukas upp och nu festar alla loss! Årsmötet var mycket intressant och väl genomfört – helt klart växte intresset för styrelsen och deras arbete. Tydligt är att många barn och unga nu förstår på ett annat sätt hur vårt barn och ungdomsverksamhet sköts. På grund av att Salt Ängelholm finns, där de unga själv får påverka, har vi en mycket stor och livlig förening. Man kan inte vara annat än stolt och glad över det arbete Salt Ängelholm gör!
.
Text: Helena Eriksson
Foto: Louise Gunnarsson