Alla dagar räknas

Skärmavbild 2014-12-12 kl. 10.38.21   Alldeles snart händer något helt nytt. Boken ”Alla dagar räknas”, skriven av Lotta Lennartsson, kommer ut. Jag är väldigt nyfiken på hur hon som jobbar heltid, har man och barn och är engagerad i församlingslivet har hunnit med att skriva en bok. Hur kommer man plötsligt på en sådan idé och vad handlar boken egentligen om? Jag bestämmer mig för att helt enkelt fråga Lotta. – Det började med en känsla och inte en förvissning eller dröm. Jag har aldrig drömt om att skriva en bok och därför blev jag något förvånad när känslan av att jag skulle göra just det smög sig på. Utan att jag sagt det till någon blev det bekräftat från en person som jag aldrig mött tidigare då hon bad för mig. Hon hade tre saker att säga mig som alla var mitt i prick. Den ena saken var: ”Jag tror att du ska skriva något.” För mig blev det en himmelsk order som kändes spännande att utföra, berättar Lotta. Hon berättar vidare att boken skulle kunna beskrivas som en upplevelsebok, som både innehåller text och bild. Det är en bok som handlar om vardagen och kan läsas av vem som helst. Hon är noga med att poängtera att det inte är någon teologisk bok, utan en bok där många nog kan känna igen sig och ta till sig innehållet, då den är enkelt skriven. – Jag hoppas att den ska nå ut till människor som behöver lite tänkvärd ”skratt- och gråtläsning”, säger hon. Förhoppningsvis tycker folk om boken och börjar prata om den, för själv är jag ganska värdelös på det där med marknadsföring På frågan hur hon hunnit med svarar Lotta att boken faktiskt skrevs under fyra veckor i februari 2013, då hon hade möjlighet att jobba lite mindre. – Först skickade jag in den till olika bokförlag, men bestämde mig efter ett tag för att trycka den själv. Boken kommer att säljas i EFS-kyrkan i Ängelholm och på den ICA-butik i Helsingborg där Lotta jobbar, ICA Hamilton. Ett stort gäng böcker skänks till kyrkan där hela vinsten kommer gå till församlingen. 150 kronor kostar ”Alla dagar räknas”, och kan kanske vara ett hett julklappstips i dessa tider! Annika Lilja – Bloggreporter