En söndag i missionens tecken

DSC07206 (Medium)

I söndags hade barnen sin egen barngudstjänst i UG-rummet samtidigt som de vuxna hade sin gudstjänst i kyrksalen. Temat denna gången var mission, med lite extra fokus på Indien.

Det var Sara Starfelt som höll i trådarna tillsammans med några andra ledare. Det blev en härlig gudstjänst med många spännande inslag. Här tänkte jag bjuda er på några smakprov. Vi började med att dansa en indisk lovsångsdans tillsammans. Det var roligt och lite tokigt ….Vi fick lukta på olika indiska kryddor och lära oss lite om hur det kan vara att bo i Indien.

DSC07221 (Medium)

Dagens uppdrag var att måla flaggor från EFS olika missionsländer. Barnen jobbade på riktigt flitigt och när flaggorna var färdiga så hängde vi upp dem som ett flaggspel och placerade det i taket på serveringslokalen. Det blev verkligen tjusigt ! Sedan utmanade vi Martha och Fredrik på en klurig frågesport om Indien. De kämpade tappert !

DSC07229 (Medium)

Efter gudstjänsten hade barnen ett lotteri och försäljning av betongljusstakar och fina stenar med fin text på. Pengarna som vi fick in kommer vi sedan att skicka till vårt missionsprojekt – dövskolan i Keren. Vi samlade också in en kollekt till Indien idag.
Det känns bra att kunna dela med sig till barn i andra länder !

DSC07193 (Medium)

Dagens kyrkfika var smarriga pepparsåsmackor och när alla var mätta och nöjda så var det dags för en av årets stora händelser – Missionsauktionen !

DSC07232 (Medium)

Många hade bakat, saftat, syltat och skänkt fina saker. Fantastiskt att se sådan glädje i både givande och köpande. Pengarna som kom in kommer att skänkas till våra missionsprojekt i Keren och Voi.

 

DSC07235 (Medium)

Det blev verkligen en härlig söndag, för både små och stora och jag tror att vi är många som redan nu har börjat längta till nästa års Missionssöndag !

Tack till alla som var med och bidrog på olika sätt till denna dag !
Kram till er alla från Helena Bonde, ansvarig för barnverksamheten