Fotspår genom livet

Blogg, jpeg

För dem som inte vet så har jag ett annat jobb vid sidan om ungdomsledarjobbet och det är att vara en extra resurs på en skola. Idag  satt jag och en elev och ritade av våra egna skor. Var egentligen inget märkvärdigt med det men med tiden som skorna växte fram på papperna så slog det mig att vi har olika skor och olika vägar att vandra här i livet. Han har sin väg och jag har min. För tillfället kan man se våra fotspår sida vid sida, men inom en snar framtid så kommer vi ta olika vägar och våra fotspår kommer skiljas åt.

Detta tror jag gäller alla relationer i livet. Somliga kommer du gå länge bredvid, andra trillar in en kort bit för att sedan försvinna igen, en del kommer och går, vissa var med i starten men är borta nu, andra har precis kommit för att stanna en lång tid.

När jag tänkte på detta kändes det lite sorgligt men så slog det mig att det finns ett par fotspår som alltid har varit vid min sida, från mitt första steg och som kommer vara med till det sista. Oavsett vart jag än beger mig i världen så kommer de fotspåren finnas vid min sida och det är Guds fotspår. Han är den ende som följer sida vid sida vid varje människa, du och jag, oavsett hur tufft eller härligt livet är. Om du någon gång skulle känna dig ensam eller inte orka ta ett steg till så finns han där för att bära dig och dela livet med dig.

Och vi får gå på livets väg med honom – är det inte härligt?

Allt gott genom Max