Gud har ett uppdrag för dig

20141005_110803

Den här gången så tänkte jag ge er en liten glimt från vår söndagsskola ”Skatten”.

Nu i höst har vi under några söndagar fått lära känna David lite mer. Ni vet, den där killen som slungade en sten och dödade jätten Goliat och som senare blev en stor och mäktig kung!

Jag tror att det är en berättelse som fångar barnen på ett alldeles speciellt sätt. Tänk att den lille herdekillen fick betyda så mycket och tänk att Gud valde ut just honom till att göra något så stort och viktigt. David var alldeles säkert rädd inför sitt uppdrag, men samtidigt kände han sig trygg, eftersom han visste att Gud hade lovat att vara med honom.

Vi vet inte vad Gud har för planer för oss. Kanske har Han ett stort och viktigt uppdrag som ligger och väntar på just dig ? Då kan det vara tryggt att veta att Han har lovat att vara med oss alla dagar och att Han alltid håller oss i sin hand. Precis som han gjorde med David.

Varje söndag får barnen ett uppdrag i söndagsskolan. I samband med att vi pratade om David fick barnen i uppdrag att skriva något fint på en sten och sedan ge den till någon. Barnen tog sin uppgift på största allvar och jag blev verkligen berörd när jag läste vad de skrivit på stenarna och jag gissar att mottagaren också kände så när de fick den i sin hand 🙂

20141005_110841

Nu har vi bestämt oss för att fler ska få möjlighet att glädjas av en sådan sten. Den 16 november (när det är Missionsauktion) kommer ni alla att få möjlighet att köpa med er en sten hem.

Barnen jobbar nu på för fullt på söndagarna med att förbereda för detta och kommer stolta och glada att stå vid ett bord och sälja sina stenar till er.

Vi har också bestämt att de pengar som vi samlar in då ska skickas till våra kompisar på dövskolan i Keren. Så kom och köp våra stenar och låt det få bli en påminnelse om att Gud är med dig alla dagar.

Guds rika välsignelse över dig och ditt liv och se med förväntan och spänning fram emot vilket uppdrag som Gud har för dig!

Kram från Helena Bonde, ansvarig för barnverksamheten