En veckas prästationer

2014-06-03 16.28.09-2
.
Årskonferensen är till ända, och det är nog många som behöver ta igen sig efter den enorma insatsen. Jag stortrivdes där och är oerhört stolt över att få ha blivit en del av den skånska gemenskapen som legat bakom stora delar av konferensen. Jag hörde många prata om hur de uppskattade konferensen, och att de inte sett något så välorganiserat och välarbetat förut. Var med och be för alla dem som arbetat hårt och nu behöver vila och rekreation!
.
2014-06-01 10.46.18-1
.
Det var också en stor glädje att på söndagens gudstjänst få bli sänd tillsammans med de andra prästerna och kandidaterna. Det kändes verkligen att vi är en rörelse med ett hjärta, som arbetar tillsammans för Guds rike i Sverige och världen! Jag har nu i veckan också avlagt prästexamen för Lunds stift, vilket i praktiken innebär ett par timmars samtal och utfrågning inför biskopen domkapitlet, kyrkans domstol. Tidigare idag fick jag också leda mitt första dopsamtal inför nästa veckas gudstjänst med dop. Tillsammans med sex andra kurskamrater väntar jag nu på prästvigningen på söndag i Lunds domkyrka. Har du möjlighet får du gärna komma förbi EFS-kyrkan för lite kaffe och tårta på eftermiddagen, vid 15-tiden, då lite släkt och vänner är där och firar och kollar in vår kyrka.
.
Jag hoppas du får en riktigt fin långhelg!
/Carl Skarin, vik pastor