En hälsning från det heliga landet

2014-02-20 06.27.05-2
.
De senaste dagarna har jag haft den fantastiska möjligheten att resa genom Galileen i norra Israel, där jag har fått se platserna där Bibelns historia har utspelats. Sjön där lärjungarna arbetade som fiskare, slätterna där Jesus brukade hålla bergspredikan, resterna av synagogan i Jesu hemstad Kafarnaum. Nu är vi i Jerusalem och sabbaten har börjat, och en stillhet har sänkt sig över staden. Jag har fått möjlighet att bära fram bönelappar från EFS-kyrkan vid Västra muren, en plats där oräkneliga böner har stigit upp till vår Gud genom tiderna.
.
2014-02-21 16.24.05
.
Jag är här på en utbildningsresa med Israel Tours, ledd av Anders Sjöberg f.d. missionsföreståndare i EFS, för blivande reseledare. Resor till Israel, kan det verkligen vara något? Ja, jag är helt övertygad om det. Gud har genom historien valt att vara väldigt konkret, att möta riktiga människor på riktiga platser. Att åka till Israel innebär att få se platserna där Gud har gjort så många stora och viktiga saker. Att få vandra på samma vägar som Jesus, och se vad han och lärjungarna såg framför sig när han gav dem sin undervisning. För en kristen innebär ett besök i Israel med omgivning ett möte med sin egen personliga historia, då vi har blivit inympade i Guds folk. Det handlar om saker som verkligen har hänt, på en väldigt konkret plats. Har du inte varit i Israel skulle jag vilja uppmana dig att fundera över om du skulle vilja göra ett besök. Möjligheterna för form, längd och priser på resor är många, liksom upplägget när man väl är här.
.
2014-02-21 11.36.08
.
Även om jag har det toppen här nu, så ser jag fram emot att få komma tillbaka hem på söndag kväll. Jag hoppas att du har en fin sportlovsvecka, hur du än spenderar den!
Vi ses!
/Carl Skarin, vik. pastor
.
2014-02-20 16.01.54-1