Mer värdefull än ett silver

Jag tog precis en paus för att se damernas skidor klassisk stil och hon gjorde det igen. Kalla tog ännu ett silver. Stort Grattis till det! Jag är en person som älskar dessa sporthändelser. OS, VM och andra mästerskap – att få se atleterna som in i minsta detalj har förberett sig och ger allt för den där medaljen.

Ibland säger man att medaljen har två sidor och det kan väl inte bli mer tydligt än i detta OS. Glädjen över sporten och prestationen samtidigt som vi fått rapporter om orättfärdigheten i förberedelserna med obetald arbetskraft och övergrepp för många av dem som arbetat för att få till fina arenor. Jag vill tro att alla atleterna med glädje skulle dela sina medaljer med alla dem som fått lida i dessa orättvisor.
.
”Mer värdefull än silver och mer dyrbar än guld” är en del av texten i en sång jag ofta sjöng som ung. Den enkla lovsången som säger ”Jesus Du är, mer värdefull än silver, Jesus Du är, mer dyrbar än guld”
Atleterna kan ge allt för att vinna sitt pris och i Jesus möter vi honom som gav allt för att vinna ett pris som heter förlåtelse och evigt liv. Ett pris som han inte behåller för sig själv utan ger till var och en som vill ta emot. Det är mer värdefullt än alla diamanter.
.
Så här i slutet av veckan vill jag passa på att hälsa alla välkomna till gudstjänsten på söndag. Carl Skarin predikar över ännu en ”livsnyckel” Den nyckeln handlar om rättfärdighet. 10.00 på söndag. Varmt välkommen till EFS-kyrkan.
Gud välsigne dig. / Magnus Lennartsson