Sagolika morgon

Vi 9-tiden hälsas kvinnor i alla åldrar, från ungdomar och unga vuxna till kvinnor i mer mogen ålder, välkommen i dörren av en stilig herre i vit skjorta och fluga. Borden är vackert dukade med vita linnedukar, kandelabrar och murgröna. Frukostbuffén har verkligen allt; skinkor och korv av olika slag, ostar, grönsaker, ägg, vindruvor och gott bröd. Samtalen kvinnor emellan är genast igång!

 

En stund in på morgonen får vi lyssna till Margareta Sturesson, medlem i församlingen, som pratar om det goda vi:et. Det är mycket tänkvärt och hon talar på ett sätt man inte så lätt kan tala till kvinnor på om män finns i rummet. Hennes ord blir oerhört uppskattade och i veckan efter återkommer Margaretas tankar i flera samtal kvinnor emellan.  

 

Denna lördagsmorgon är en nysatsning för Sisters Ängelholm. Önskan är att vi ska kunna träffas för att tillsammans äta frukost och lyssna på vad någon kvinna i vår församling har att dela med oss. Vi satsar på att ha två – tre frukostar per termin och vi är glada att se att redan vid första tillfället kom kvinnor i olika åldrar. Sisters tror mycket på mentorskap och vi hoppas att denna del ska växa i vår församling och här på dessa frukostar blir samtalen mellan kvinnor och yngre tjejer naturliga, här kan man lära känna varandra.  

 

Det är viktigt för kvinnor att komma samman för att stötta varandra, för att uppmuntra varandra och för att se varandra. Det är viktigt att kvinnor får stärkas i sin kvinnlighet. Vi är skapade av den Högste själv till just kvinnor – för att vi ska vara just kvinnor i Hans rike på jorden.  

 

Nästa Sagolika morgon äger rum den 8 februari – syster, boka morgonen redan nu! 

 

Sisters Ängelholm, Helena Eriksson

unnamed 1  unnamed unnamed2 unnamed3