Senaste nytt från Voi

unnamed
I lördags, den 23 november examinerades de 14 eleverna som gått på evangelistutbildningen i Voi. Detta innebär att de nu är redo för tjänst som evangelister inom KELC (Kenya Evangelical Lutheran Church). De fick ett stort firande i lördags, men tyvärr hade vi ingen härifrån som var närvarande under ceremonin och festen. Dock fanns Christer, från Svenska kyrkan i Ulricehamn, på plats som representant från Sverige.

.
Vad händer i Voi nu då? Hur ser framtiden ut? För några veckor sen beslutades det om fortsatt stöd av bibelskolan för ytterligare en klass. Av praktiska skäl kommer denna klass dock inte att dra igång nu i januari som vi helst skulle vilja utan det kommer dröja fram till januari 2015. Men detta behöver inte vara till ondo då det nu ger Manase och biskopen en möjlighet att planera ordentligt för nästa klass så att när de kommer på plats om ett år kommer det vara i nya lokaler och med bättre materiella förutsättningar än den klass som examinerades nu.
.
Vi ser med stor glädje på framtiden för evangelistutbildningen och hoppas på ditt fortsatta stöd både ekonomiskt men framförallt i bön. Vi tror att bönen är vårt starkaste vapen, så stå gärna med oss i den!
.
Jonatan Janerheim/Missiongruppen
unnamed 1