En hälsning från Mammor

När Albin nästan höll på att avsluta sitt bibelsamtal, kom vi som skulle förbereda inför onsdagens Kvinnor/Mammor. Mahlin W plockade fram och ställde i ordning alla fina gåvor från tacksägelsesöndagen. Kristina H dukade fram det sista och värmde soppan hon hade med sig, medan jag ringde ett par samtal för extra hämtningen av kvinnor och barn. Ingemar L anslöt sig till oss som bad inför kvällens samling.

När vi hade ätit, inbjöd jag alla kvinnorna att komma med in i kyrksalen för att hämta gåvorna från tacksägelsegudstjänsten i söndags. Jag berättade att man tänker på kvinnorna i församlingen och vill dela med sig till dem. Det var många lyckliga miner och förtjusta utrop! ”Smaka på de här druvorna” ”Oh vilken fin jacka” ”Vad mycket saker” ”Vad roligt att de tänker på oss”. Jag önskar att ni hade sett de glada kvinnorna!

En ny kvinna sa att hon kände trygghet i kyrkan, och att hon upplevde stämningen i kyrkan som overkligt harmonisk och fridsam. Vilken glädje det är att höra det! Hon vill gärna lära sig lite mer svenska, men kan inte gå på ”svenska för invandrare” förrän hennes bebis är stor nog att gå på dagis. Någon som har idéer? Hon är duktig på engelska.

En av kvinnorna berättade att hon verkligen behöver en cykel, finns det någon som har en bättre begagnad åt henne? Och när hon flyttar 1:a december är hennes högsta önskan en bäddsoffa/dagbädd (ska användas varje dag) och två fåtöljer. Hon försöker spara pengar, men har inte råd med nytt. Någon som har något sådant till salu, eller vill köra henne till t ex Vejby loppis/Blocket-annonsör för att fynda inför flytten?

Allt Guds goda till dig!

 

Carina Brandt