Gräsklipparen som dog

Förra helgen skulle jag vara duktig och klippa det höga gräset bakom stallet. I min försiktighet om klipparen ställde jag in den på högsta läget och gav mig in i det vildvuxna. Varför har jag hoppat över denna ytan så många gånger? Det går tungt och maskinen får jobba rejält. Efter ett tag så ryker det till och låter lite mysko. Jag stannar klipparen och sen är den död. Det går inte att dra igång den igen. Ajdå… har jag skurit motorn? Kollar av oljan och ser att det är under strecket. Det finns ingen återvändo – jag får köra in med den till verkstaden. Nu hamnade den i trygga händer men domen lät vänta på sig. Jag har i veckan varit inställd på att det blir till att köpa en ny klippare. Glöm inte att kolla oljan – du kan inte köra utan den. Det måste fyllas på. Precis som i livet.

Nu till det som blev en glädje för mig idag – jag fick hämta hem min klippare. Det var endast en kniv som lossnat när jag kört mot något. Men obalansen bland knivarna gjorde det omöjligt att starta den. Återigen påminner det mig om livet. Vi behöver ständigt balanseras för att gå så bra som möjligt. Vi behöver oljan – Guds Ande – i våra liv för att inte motorn ska haverera.

För mig personligen är det regelbundna gudstjänstfirandet en viktig del för att balansera mitt liv. Tillfällen då jag tillsammans med mina trossyskon får söka Herrens närhet, ta del av Guds ord och sakrament. Tillfälle att be tillsammans och för varandra. Det berikar och smörjer mitt liv. Sen vet alla ni som kan lite om motorer att man behöver regelbundet den större servicen.

Så vill jag se på de speciella perioder och tillfällen då vi gemensamt mer intensivt söker Herrens närhet. När vi nu närmar oss en terminsavslutning och sommarens häliga period av vila och rekreation vill jag även passa på att nämna hösten som kommer. Då kommer det att vara en period då de gemensamma bönetillfällena intensifieras. Kanske en tid då vi får låta Gud rena oljan och fylla på?

Med dessa ord vill jag även hälsa dig välkommen till gudstjänsten på söndag. Temat är ”vårt dop” och det är kopplat till Honom som döper i helig Ande. Oljan är symbolen för Anden – låt den flöda genom ditt liv.

Jag vill även hälsa dig välkommen till bönesamlingen på nationaldagen 6/6 kl. 20.00 i pingstkyrkan. Då får vi be för vår nation och för vår stad.

Guds rika välsignelse / Magnus Lennartsson