En twittrande Gud

Yellow flower

Sitter här på jobbet och funderar över bloggen. Det har ju varit lite tyst på sistone. När jag muttrar om att jag inte sköter den här sidan särskilt bra, utbrister kollegan retsamt:

– Men är det inte han där uppe som ska uppdatera. Han kunde väl åtminstone twittra lite ibland.

Varpå jag ju fick något att skriva om…

För jag tror nämligen att Gud uppdaterar hela tiden. Han är nog den mest aktive kommunikatören, bloggaren och twittraren. Varje dag sänder han ut oräkneliga meddelanden till oss. Titta bara på naturen och allt som händer där just nu. Varje blad, varje grässtrå, varje regndroppe och varje blomma bär ett budskap om hur fantastisk denna skapelse och dess skapare är. Eller ta en titt på alla de människor du har runt omkring dig; Guds avbilder allihop, faktiskt.

Dessutom innehåller ju Bibeln 66 böcker som är indelade i kapitel och verser, där varje vers väl ungefär motsvarar ett twitterinlägg. (Kan ju vara en utmaning att räkna alla verserna någon gång…när du inte vet vad du ska syssla med…) Och om inte allt detta skulle vara tillräckligt så är jag övertygad om att Gud också talar direkt till oss, genom våra tankar eller genom människor i vår närhet. Kanske till och med genom dem som inte tror på honom.

Så, den stora frågan är alltså inte varför Gud inte uppdaterat eller twittrat den här veckan. Frågan är varför du och jag inte lyssnat tillräckligt noga!

DSC00591  DSC00714  _MG_0578  DSC_0102 red 3

Annika Lilja – Bloggreporter