Konfirmander – Gå och lägg er!

Frågan kom redan i höstas: vill du vara konfa-ledare i sommar? Du kan ju fundera på det, är den direkta följdfrågan. Nä, det behöver jag inte göra tänker jag, vissa saker behöver man inte fundera så mycket på. Det är bara bra, rätt och fruktansvärt roligt!
.
Nu befinner jag mig här på Åsljungagården, tillsammans med mina fem ledarkollegor och 29 konfirmander (I sommar kommer det vara 31 st) på förträff. En långhelg då de får känna på hur sommarens tre veckor kommer att vara. Det är lektioner, lekar, bad, samtal och så klart massor med mat! Många är förväntansfulla och lite nervösa när de kommer, första måltiden är det tämligen tyst. Men det släpper snabbt och resten av måltiderna är inte riktigt lika stillsamma!  På kvällen fikar vi och spontanar ett disco i källaren, med det obligatoriska limbo-momentet, innan vi stillar oss lite och beger oss upp till kyrksalen för att tillsammans be och lovsjunga vår Gud; heliga och goa stunder. En ledare delar några tankar och sen är det dags att sova. Eller ”sova” … Redan första natten är de ute och springer, meeeen lite nattlig konfirmandjakt hör ju till! (Men säg det inte till någon konfirmand bara!)
.
Att få vara konfa-ledare är fantastiskt, det är det bästa jag vet, verkligen! Naturligtvis för att det är kul, men den största anledningen är att få se det som händer i dessa ungdomars liv. Hur en tro börjar växa i dem, hur sanningen om Jesus Kristus börjar gå upp för dem och hur de börjar växa som människor. Det är något fantastiskt att få vara med om, och det rör verkligen ens hjärta! EFS är stolta över sina konfirmandläger och det tycker jag att vi ska vara, de är bra och får betyda mycket för väldigt många människor. Inte sällan så hör man hur konfirmanderna berättar att deras syskon och föräldrar också konfirmerats på gården och att det är en tid som de aldrig glömmer. Ett enormt ansvar men samtidigt en förmån att få vara en del i det. Gud gör fantastiska ting på våra läger.
.
Var gärna med och be för våra två konfa-läger, vi behöver all förbön vi kan få. Och vår bön är att dessa ungdomar ska finna Jesus, och komma till en personlig tro på Honom och att de ska ha riktigt kul medan de gör det!

 

Christoffer Kullenberg

 

Ungdomsledare