Bibeln i mobilen

Nu har jag tagit itu med min bibelläsning igen. På ett år är det tänkt att jag ska ta mig igenom hela Bibeln om jag bara lyder min mobil. På Bibelappen (Holy Bible, YouVersion) kan man välja mellan olika bibelplaner, där jag efter ett litet test med påskberättelsen, alltså valde ”Bibeln på ett år”.

Förut var jag ganska negativ till att sitta och läsa på mobilen, men har nu upptäckt att det faktiskt på många sätt fungerar bättre än pappersvarianten. För det första är texten mycket större än i de flesta normalstora biblar och för det andra har man ofta mobilen med sig och kan alltså lätt läsa var som helst och när som helst; när man väntar på bussen, tandläkaren, frissan eller något av barnen som ska hämtas någonstans! Dessutom finns det en funktion som gör att man kan få en påminnelse om man glömt läsa. Hur praktiskt som helst. (Och ja, man kan faktiskt också göra understrykningar, spara som bokmärke och skriva anteckningar…)

Så det handlar helt enkelt bara om att ladda hem den där appen och göra som den säger. Tre dagar av 365 är nu ”avklarade” och eftersom jag nu berättat för alla att jag antagit denna utmaning, är det bara att fortsätta….även när jag kommer till alla släkttavlor och lagar.

Annika Lilja – Bloggreporter