En ungdomsledares arbetsdag och vision

Det är torsdag eftermiddag och jag närmar mig slutet på min arbetsdag, en arbetsdag som börjar kl 8 med en bönemorgon tillsammans med goa bröder och systrar från församlingen. Vi ber för allt möjligt, personer som vi vet är sjuka, de som just då är ute på sina arbetsplatser och skolor och får vara kyrka där de är. Vi ber för påskupplevelsen, att de som kommer då verkligen ska få möta Jesus. Vi ber för det som händer på helgen i kyrkan med mera. Kl 9 = fika, och sen rullar dagen på med telefonsamtal och mailkonversationer. Det handlar om UG på fredag, ungdomsläger i höst, konfa-lägret i sommar och så vidare.

Ibland får jag frågan om vad man gör som ungdomsledare. Jag brukar då berätta hur min arbetsbeskrivning ser ut. Jag ska leda ungdomsarbetet i församlingen. Sen är det nedbrutet i lite mindre delar;  detta ska jag stödja, här ska jag undervisa och inspirera. En dag som denna handlar det mest om att maila, planera och ringa samtal. Men idag kom jag på vad jag borde svara när jag får den frågan…
Jag vill få vara med och göra denna plats till ett gott hem för alla Ängelholms ungdomar, där ständigt nya får komma till tro på Jesus Kristus.

Det är vad jag vill verka för som ungdomsledare, detta är vad vi strävar efter. Detta är också det som vi satt som ungdomsarbetets vision. Att få vara det goda hemmet för alla, där ständigt nya får komma till tro på Jesus. Det goda hemmet där man är sedd, där man är trygg och kan vara sig själv. Där man är älskad för den man är, för att man är. Där det kommer till nya som vill få ta del av det, dit man vill ta med sina vänner.
Men framför allt, att få vara en plats där man möter Jesus Kristus.
Vi är inte framme än, jag har verkligen inte lyckats fullt ut med detta. Att uppfylla den visionen är ju inte helt lätt, för att inte säga omöjligt. Utom för Gud. Bara han kan möta människor och föra oss samman på det sättet. Och tänk att jag får äran att vara en liten del i det han gör, ett redskap. Det är vad jag vill göra, det är vad jag jobbar med.
Christoffer Kullenberg
Ungdomsledare