En kärlekshandling…

Glad alla hjärtans dag får jag ju inleda med att säga, och jag hoppas verkligen att det blir en god dag för dig. Oavsett vad den kommer att innehålla för just dig. Denna dag är väl ofta förknippad med kärleks-par, man ger en ros till den man älskar, man beställer bord på finaste restaurangen osv.

 

Allt detta är fint och bra, men jag skulle vilja få bredda denna dagen lite! I bibeln så står det att vi ska älska varandra så som Kristus har älskat oss.. Jag vill slå ett slag för kärlekshandlingar denna alla hjärtans dag! I bibeln så står det att vi ska älska varandra så som Kristus har älskat oss.. Så varför inte använda denna dag som en anledning att få göra något extra snällt mot en människa, älska din nästa som dig själv. Släpp före någon i kön på ICA, krama din mamma, uppmuntra en människa, ge en komplimang eller skicka det där sms:et till någon som du tänkt på. Vi i Sverige idag behöver ändå öva på att både ge och ta emot komplimanger, så varför inte göra det en dag som denna.

 

Sen vill jag också bara få lyfta upp fastan, faktiskt som en kärlekshandling. Igår var jag på kvällsmässa i kyrkan och vi fick inleda fastan med att tillsammans få ta emot Kristus, i brödet och vinet. Och jag vill uppmuntra er alla att på något sätt gå med i fastan, av avstå från något som faktiskt känns, för Jesu skull. Och varför är det en kärlekshandling? Jo, dels för att jag avstår från detta för att få spendera mer tid med Gud, det är själv grunden i fastan, att vända mig till Gud. Men också dels för att jag tror att man i fastan får rätt inställning till saker och ting.

Först när jag kan avstå från något, så kan jag börja uppskatta och älska det på rätt sätt. Jag tror att den meningen är sann.. För när jag inte längre behöver det som denna världen ger mig som bekräftelsezon, då kan jag börja älska saker för det som de är, inte för vad det ger mig. Jesus Kristus och det han säger om mig, det får vara min bekräftelsezon. Det är att vara fri..

 

Som alltid så vill vi hälsa just dig varmt välkommen till kyrkan! På söndag kl 10 är det gudstjänst och det kommer bli bra. Gud är här.

 

Frid

Chriss Kullenberg

Ungdomsledare