Har du mött Jesus idag?

Mannen fyllde femtio och fick en massa presenter. Två av dem var en andaktsbok av Peter Halldorf. Samma bok, alltså, men vad gör det om man är mer än en i familjen? Då kan man ju ha vars en…

Häromdagen handlade andakten om andlig vänskap; om att den enklaste vägen att möta Jesus är att möta honom i en annan människa. Eftersom Peter Halldorf uttrycker sina tankar bättre än jag, så tänkte jag citera ett stycke ur texten.

” Andlig vänskap uppstår, när en människas djup öppnar sig för en annans innersta djup. I den vänskapen är man inte längre bara två. Där spirar den kärlek som består i att man utlämnar sig åt en annan utan tanke på att få något i gengäld. Närmare Jesus går knappast att komma. ”

Tänk efter: Hur många gånger har du träffat Jesus den här veckan? Har du sett honom skymta fram i ögonen på en medmänniska? Kanske hade du upptäckt honom om du tittat efter lite noggrannare i mötet med den hemlöse, busschauffören, tandläkaren eller snabbköpskassörskan?

Fascinerande egentligen att Gud skapat oss till sina avbilder och att han, genom Den Helige Ande, valt att ta sin boning i oss. Tänk vilken skatt du bär inom dig! Och glöm inte bort att se den skatten även i andra!