Jourpeng

Har du någon gång öppnat kylskåpet och i desperation konstaterat att du har ingenting att ge dina hungriga barn? Har du någon gång ställts in för situationen att du behöver hämta ut din livsviktiga medicin men inte har pengar  att betala den med? 

Har du ställts inför fakta att du har ett, två eller kanske flera barn som bara har kläderna de har på kroppen och  inga fler och detsamma gäller dig? 

Har du stått vid uttagsautomaten för att ta ut pengar och upptäckt att kortet är spärrat av en annan person? Har du varit kallad till en rättegång som ska avgöra din och ditt barns framtid i en stad tio mil bort men inte har  pengar till tåget? 

Jag hoppas att du sluppit uppleva detta! 

Det finns människor i vår närhet vars vardag ser ut så här. Kvinnor, det finns män också, som flytt destruktiva relationer. Stukade, ibland skadade både till kropp och själ som drömmer om ett nytt liv, ett liv utan  fysiska och psykiska övergrepp. 

Ängelholms skyddsjour tar emot många människor och sen åtta tillbaka år har vi mött flera av dessa kvinnor på  våra kvinnoträffar i kyrkan. 

Vi har fått se hur kvinnor fått människovärdet tillbaka, utbildat sig, fått arbete och ett nytt liv. Men vägen tillbaka är lång och svår, inte minst ekonomiskt. 

Det lilla bidrag de får från sin hemkommuns socialförvaltning räcker inte till allt det här och vissa kostnader får  man inte alls hjälp med. En del exempel listade jag här ovan. Det finns fler sådan kostnader. Kostnader som i  värsta fall gör att kvinnan inte ser någon utväg utan går tillbaka till förövaren.  

I Diakonigruppen har vi frågat oss: Vad skulle Jesus gjort? Vad kan vi som kyrka göra? Den frågan fick också kyrkans styrelse som nu beslutat öppna ett konto där du och jag kan lämna vårt bidrag till  att hjälpa en människa till en ny framtid och ett liv i frihet. Vi har skrivit ett avtal med Skyddsjouren där vi  specificerat vad pengarna får användas till och detta redovisas till kyrkan. 

Ditt bidrag, stort eller litet kan göra skillnad mellan liv och död. Kan vara avgörande i valet att gå tillbaka till den  man flytt ifrån eller till att börja ett nytt liv. 

Gör ditt val och swisha till 1232511723 eller sätt in på bankgiro 697-0487, märk: jourpeng

Gud välsigne dig! 

Diakonigruppen genom Birgitta Jarbo
birgitta.jarbo@efs-kyrkan.info