Barnledartjänst (deltid)

Barnledartjänst (deltid)

Gud är det viktigaste i våra liv, och av honom vill vi dela med oss till andra. Vi vill vara en kyrka som återspeglar Guds hjärta, bär varandra och betjänar människor varhelst vi befinner oss varje dag. Utifrån detta vill vi bygga en evangeliserande gemenskap.

EFS-kyrkans barn och ungdomsarbete är ett viktigt nav i verksamheten. EFS-kyrkans barn och ungdomsverksamhet drivs av en Saltstyrelse som tillsätter drygt 40 frivilliga ledare och under ett år har vi kontakt med ca 200 barn och ungdomar. Verksamheten består idag huvudsakligen av helgaktiviteter i form av olika barn och ungdomsgrupper.

Arbetsuppgifter

Som barnledare i EFS-kyrkan är du en del av kyrkans arbetslag på fyra anställda (förutom barnledaren finns två präster och en deltidsanställd ungdomsledare). En dag i veckan avsätts till gemensam arbetsdag med administrativ prägel i form av förberedelsearbete och bön. Du är en del av Saltstyrelsen och har ett viktigt helhetsperspektiv på barnarbetet. En stor del av tjänsten är som huvudansvarig för söndagsskolan Skatten som bedrivs i stort sett varje söndag och som idag består av ca 50 barn och 30 frivilliga ledare. Även fredagskvällarna är en viktig del i vårt arbete med barnen där flera olika grupper är igång. Därtill finns en del av tjänsten som du själv fyller med innehåll efter dina gåvor och intressen.’

Lämpliga kvalifikationer för tjänsten

Vi söker dig som vill bevara och driva barnarbetet vidare i församlingen. Du brinner för att ge Jesus till barnen men har även ett intresse av att tänka både barn och familj. Du trivs med att leda barn men även andra ideella ledare och kan samordna dessa insatser.

Vi ser gärna att du har någon erfarenhet av arbete med barn, gärna från en annan församling eller inom ditt yrkesverksamma liv, men personlig lämplighet och engagemang är högt värderat.

Vill du arbeta för en kyrka som vill återspegla Guds hjärta, bära varandra och betjäna människor varhelst vi befinner oss varje dag?

Välkommen med din ansökan redan idag.

Praktisk information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 40 – 60 % med start 1/1 2020, med möjlighet till tidigare tillträde. Ansökan (CV och personligt brev) mejlas till ansokan@efs-kyrkan.info.

Urval sker löpande så vänta inte med din anmälan. Intervjuer kommer hållas efterhand.

Kontaktperson för frågor: Magnus Lennartsson, präst: 0733-796124.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: efs-kyrkan.info

Läs gärna mer om oss på www.efs-kyrkan.info