Villighetens skor

Vilken helg det har varit 😊: LĂ„nghelg (kĂ€ndes som om det var tre lördagar pĂ„ rad
) dĂ€r vi fĂ„tt minnas Kristi HimmelsfĂ€rd, strĂ„lande sol och ljumma vindar, avklarade Ă„rets första dopp, ryckte upp lite ogrĂ€s, hĂ€mtade hem en nöjd men trött son frĂ„n x-spel, lĂ€ste ut en bok, hĂ€lsade pĂ„ hos scouterna, firade mors dag och sist men inte minst hade vi en fantastiskt fin och vĂ€lsignad FamiljegudstjĂ€nst i vĂ„r kyrka.

Nu Ă€r det mĂ„ndag igen. En ny vecka ligger framför och jag sitter och funderar pĂ„ hur den kommer att bli? I nulĂ€get sĂ„ vet jag inte sĂ„ mycket om den, men vet med sĂ€kerhet att jag Ă€ven denna vecka fĂ„r söka och Ă„terspegla Guds hjĂ€rta. Vilken spĂ€nnande och ibland lite klurig utmaning! Tur att Gud har lovat att vara med mig och gĂ„ vid min sida – alla dagar.

NĂ€r jag hĂ€lsade pĂ„ hos scouterna i lördags sĂ„ hade Björn en andakt om Guds rustning (Ef 6:10-20). Jag har hört den bibeltexten mĂ„nga gĂ„nger förr, men denna gĂ„ng fastnade jag för ”villighetens skor”. Wow, vilka hĂ€rliga skor – dem vill jag ta pĂ„ mig!

PÄ FamiljegudstjÀnsten igÄr sÄ slog det mig igen: TÀnk sÄ mÄnga som hade tagit pÄ sig villighetens skor den morgonen. BÄde de som medverkade med olika uppgifter och de som kom och delade gemenskapen i kyrkan denna dag. Underbart!

Vilka skor har du pÄ dig idag? Jag tÀnkte satsa pÄ villighetens skor och hoppas att du vill gÄ tillsammans med mig och tillsammans med Gud!

Önskar er alla en fin vecka!
MĂ„nga soliga kramar frĂ„n Helena Bonde, ansvarig för barnverksamheten i EFS-kyrkan i Ängelholm