Sisters

SISTERS INTERNATIONALS LOKALAVDELNING I ÄNGELHOLM

Är ekumenisk och har som syfte att på lokal nivå arbeta för Sisters Internationals vision:

Lokalgruppen i Ängelholm fungerar som en mötesplats för tjejer och kvinnor.

Kontaktperson: Marie-Louise Nilsson, ml.nilsson@efs-kyrkan.info, mobilnr: 0707 67 20 71

KVINNOTRÄFFAR

En oas i vardagen. Vi träffas varannan onsdag kl 17-19 för att äta tillsammans, ge varandra möjlighet till avkoppling, återhämtning och samtal. Barnen har sin egen oas med härlig lek under tiden. Alla kvinnor är välkomna. Kvinnoträffarna är inriktade på att möta kvinnors och barns behov där de finns i vardagen.

Kläd- och möbelinsamling Om du har kläder eller möbler som du vill ge vidare till någon som behöver sådana, kan vi hjälpa till.  Kontakta Micke Molyneux 0702-192808 eller mickemolle@gmail.com.

Kontaktperson: Carina Brandt, email: efscarina@gmail.com mobilnr: 0706 60 44 22

SISTERS MENTORPROGRAM

Sisters mentorsprogram är vilande under 2015 men det går att anmäla intresse inför 2016 redan nu.

Mentorprogrammet vänder sig till dig som vill utvecklas på flera plan i ditt liv. Du kan välja att ansöka om att vara mentor eller att få en mentor, vara adept. Mentorsprogrammet kan leda till utveckling på många plan, inte minst det personliga, där man ställs inför frågan – är jag på rätt väg i mitt liv. Programmet omfattar åtta träffar, inför varje träff förbereder både mentorn och adepten sig med hjälp av ett väl sammansatt material som man går igenom tillsammans.

För mer info om mentorsprogrammet se www.sisters.nu.

Kontaktperson: Margaretha Sturesson, email: margaretha@sturessons.com mobilnr: 0701 90 08 24.

SAGOLIKA MORGON

En eller ett par gånger per termin bjuder vi in till en Sagolik morgon där vi erbjuder en fantastiskt stor och välfylld frukostbuffé! Frukosten äts vid vackert dukade bord tillsammans med kvinnor i alla åldrar, från ungdomar till äldre, med olika bakgrund och erfarenheter. Vid varje tillfälle talar någon intressant kvinna om ett specifikt ämne som berör oss alla. Varmt välkommen, syster!

Kontaktperson: Malin Gunnarsson, email: malin.gunnarsson@mail.com

JULPÅSAR

Sedan julen 2009 har Sisters International delat ut julpåsar varje år till kvinnor som lever i hemlöshet, missbruk & prostitution. Nästan 6000 julpåsar har sedan dess delats ut i Sveriges städer, flera kvinnofängelser runt om i Sverige, samt till utsatta kvinnor i Köpenhamn. I Ängelholm delas julpåsar ut tack vare alla gåvor från våra medlemmar och sponsringar från företag och organisationer i form av gåvor och produkter är detta projekt möjligt! Detta är ett viktigt årligt projekt för att ”de som inte har fått budskapet om Honom skall se och de som inte har hört skall förstå”.

Kontaktperson: Eva Benderoth, email: evabendroth@yahoo.se mobilnr: 0707 49 04 54

SAGOLIKA SYSTRAR

Med en regelbundenhet hoppas Sisters Ängelholm kunna anordna en kvinnokonferens. Med denna önskar vi ge dig som kvinna uppmuntran i din tro på Jesus Kristus. Att vi kan skapa en dag då du får lägga vardagen åt sidan. En dag då du får möjlighet att växa. En dag då du kan stärkas. En dag då du kan få kraft. En dag av systerskap och enhet. En dag full av lovsång och förstklassig undervisning.

Kontaktperson: Helena Eriksson, email: jagheterhelena@gmail.com, mobilnr: 0768 33 28 01

Vill du veta mer om Sisters international: www.sisters.nu