Kvinnoträffar

En oas i vardagen.

Vi träffas varannan onsdag kl 17-19 för att äta tillsammans, ge varandra möjlighet till avkoppling, återhämtning och samtal. Barnen har sin egen oas med härlig lek under tiden.

Alla kvinnor är välkomna. Kvinnoträffarna är inriktade på att möta kvinnors och barns behov där de finns i vardagen.

Kvinnoträffarna – vill du vara med men vet inte riktigt hur?

Du har säkert hört talas om kvinnoträffarna varannan onsdag kl 17-19. Du vill kanske vara med någon gång men vet inte riktigt hur och med vad. Är det en sluten grupp? Om jag kommer dit vad förväntas av mig då? Vi kan ge Dig en god nyhet – Du behövs och det är enkelt att bli en del av denna gemenskap.

För att göra det lättare för Dig att bara komma hit vill vi som håller i kvinnoträffarna berätta om tre av huvudspåren som du kan vara delaktig i:

1. Kom hit och bara var tillsammans med de kvinnor som besöker våra kvinnoträffar. Du sitter ner och äter, tar kaffe och sätter Dig vid fikabordet. Pratar så mycket eller lite Du vill, lyssnar och bidrar genom att vara ytterligare en kvinna som våra besökare kan lära känna.

Det krävs ingenting av Dig, mer än att Du kommer hit. Du kommer att hitta flera av oss kvinnor som är med i församlingen på träffen och kan alltid fråga någon av oss om Du undrar över vad som händer.

1. Du kanske hellre vill känna att du gör något med dina händer och i den gemenskapen lär känna kvinnorna. Då kan Du gå in till köket! Köket blir ofta en naturlig samlingsplats i början av träffarna, stökigt och trångt men med härlig atmosfär. En fantastisk plats att lära känna nya människor.

Vi bjuder på en enkel måltid varje träff. Vegetarisk mat, ev med kött bredvid, eftersom flera av kvinnorna/barnen bara äter halalslaktat kött. Bröd och smör har vi alltid till.

Vi lagar mat till ca 15 personer, gästerna har sedan ofta med sig olika maträtter de vill bjuda på, så det blir ett härligt knytkalas. Det ska dukas, serveras mat till kl 17 när gästerna kommer, kaffe och te ska kokas.

Efter måltiden ska disken plockas bort och diskas, resterna tas om hand och köket städas upp.

Viktigt, roligt och gemenskapsfrämjande att delta i!

1. Barnen – att de får en bra kväll är så värdefullt för både dem och deras mamma. Du kan få betyda väldigt mycket om du vill vara tillsammans med dem ett par timmar.

Efter maten erbjuds aktiviteter för barnen för att mammorna ska få en stund för sig själva. Aktiviteterna varierar och är enkla men ofta finns möjlighet till pyssel, någon mer fysisk aktivetet och lek. Vi försöker alltid vara minst fem vuxna med barnen för att de ska känna sig trygga och sedda.

Vill Du veta mer om detta kontakta Carina Brandt 0706 60 44 22 eller  Helena Bonde, 0707 23 02 65, om det gäller barnverksamheten på dessa träffar.